Szúnyogháló

A szúnyogháló legnagyobb előnye az, hogy a nyílászárókra rögzítve távol tarthatjuk a szúnyogokat és a rovarokat lakásunkból, mindemellett a mai szúnyoghálók már egyre esztétikusabb kivitelben készülnek azért, hogy mindenki megtalálhassa a házához, lakásához vagy ízlésvilágához legjobban illőt. A háló kerete fehér vagy barna műanyagból illetve szőrkefés lefutóval ellátott rozsdamentes alumínium keretből készülhet.

Az alumínium szerkezetű szúnyogháló élettartama hosszabb köszönhetően az alumínium szerkezetnek, valamint az üvegszállal erősített textíliának. Igénye szerint az alumínium szerkezeteket egyedi színekben is elkészítjük. A háló anyaga grafitszürke színű, PVC bevonatú, UV stabilizált üvegszövet, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak, ezért télen sem kell leszerelni őket. A hálót tartó szerkezet lehet fix és mozgatható.

Lakásunkat többféle típusú szúnyoghálóval védhetjük meg a rovarok ellen.

Fix keretes szúnyogháló (nyíló ajtó):

A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, nem jelent mást, mint ablakokra vagy ajtókra felcsavarozott fix műanyag illetve alumínium profilba sajtolt üvegszálas hálót.

Mobil szúnyogháló:

Könnyen kezelhető és kis helyigényű mozgatható típus, legnagyobb előnye az, hogy használata után egy mozdulattal eltüntethető. A lefutósínben a háló két kefe között található, ezáltal teljes védelmet nyújt a rovarok ellen. Ha az ablakra (vagy ajtóra) redőnyt is fel kíván szereltetni, akkor a kombinált szúnyoghálós redőnyt célszerű választania, mivel ez lényegesen olcsóbb, praktikusabb, helytakarékosabb és esztétikusabb annál, mintha külön szerelnénk fel.

Vízszintesen működő rolós szúnyogháló ajtó:

A vízszintesen működő rolós szúnyoghálós ajtó szintén a kis helyigénye miatt praktikus. A tökéletes zárás érdekében alul és felül szőrkefés sínek, függőlegesen pedig mágneses zárszalag kerül beépítésre. Gyakorlati tapasztalatunk alapján az ajánlható maximális magasság 240cm, a maximális szélessége pedig 90cm. A 90cm-nél szélesebb ajtóknál dupla tokos megoldást kell alkalmazni, ami azt jelenti, hogy mindkét függőleges oldalon 1-1 tok van és két részből áll össze maga a szúnyogháló ajtó. Működtetése ennek is egyszerű, az egyik oldalt tetszőleges szélességben lehet rögzíteni, ez a fix oldal, a másik oldala pedig elhúzható.